Energetische therapie wordt ook wel paranormale therapie of magnetiseren genoemd.  Energetische therapie is het overbrengen  universele energie, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staat.

Door alles wat leeft stroomt levensenergie. Ieder levend wezen bezit een energetisch systeem in en om zijn lichaam. Iedereen bezit een eigen uniek energetisch systeem. In dit systeem kunnen blokkades en verstoringen zitten wat zich kan uiten in klachten zoals spanningen, pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, emotionele problemen etc.

Tijdens een energetische behandeling wordt het hele energetisch systeem weer in balans gebracht zodat de blokkades zich op kunnen heffen. Ik doe dit door handoplegging, mijn handen geven de energie door aan jouw.  Vaak voel je dat als warmte of tintelingen, soms neemt ook de pijn iets toe maar zakt direct weer af.

Om een en ander iets te verduidelijken, wat doe je als je hoofdpijn of buikpijn heeft? Nee, we nemen niet direct een paracetamol maar als eerste leggen we een hand op de pijnlijke plek. Ook indien je zich stoot of op een andere manier pijn doet/heeft  legt je je hand direct op de “zere” plek. Dit heeft niemand je geleerd dit doe je automatisch.

 

Een energetische behandeling werkt ook heel goed bij dieren. Dieren denken niet na "wat doet ze, werkt het wel etc", dieren voelen en zij voelen direct dat er iets gebeurd. 

 

Een energetische behandeling dient nooit als vervanging voor een reguliere behandeling. Bij aanhoudende klachten dien je altijd contact op te nemen met de huisarts. Een energetische behandeling werkt ondersteunend en kan veilig gecombineerd worden met reguliere therapie en andere vormen van alternatieve therapie.