Ik woon op een krachtige en liefdevolle plek midden in de bossen van Norg waar ik sinds 2016 ook mijn praktijk heb.

Naast mijn praktijk "Reija"  ben ik werkzaam als coach in het MBO.

 

 

Een aantal jaren geleden veranderde mijn leven drastisch. Na een erg verdrietige gebeurtenis in mijn leven gebeurden er ineens allerlei mooie dingen "wonderen" in mijn leven. Ik kwam onder andere in aanraking met de energie, de liefdesenergie, die we allemaal in en om ons heen hebben.

Het begon allemaal met een vogel (Merel) die tegen het raam vloog. Hij lag op de grond en bewoog niet meer, ik pakte hem op en hij was helemaal slap. Het leek alsof er geen leven meer in het lieve diertje zat. Ik heb hem toen in een doos voor mij op tafel gezet en heb mijn handen boven zijn lichaampje gehouden en mijn gedachten waren "kom lieve Merel ga weer leven". Ik weet niet hoe lang ik zo heb gezeten maar op een gegeven moment begonnen zijn ogen weer open te gaan en hij bewoog zijn hoofdje met uiteindelijk een Merel die "al zingend" weer weg vloog. Eerst had ik het niet in de gaten maar toen ik daarna nog een aantal keren deze ervaring kreeg wist ik dat er iets bijzonders was met wat ik deed.  

Op internet kwam ik steeds bij Reiki Centrum Noord Nederland terecht. Ik had nog van Reiki gehoord maar omdat ik steeds op de site kwam heb ik mij aangemeld voor de opleiding. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd de energie te voelen en dat mijn medecursisten, die ik mocht behandelen, door handoplegging mijn energie en de werking ook konden voelen en ervaren. Dit was een geweldige ervaring en ik was niet meer te stoppen, wilde meer leren, meer doen met de krachtige liefdesenergie die ik in mij heb. Dit had als gevolg dat ik verder ben gegaan met diverse cursussen/opleidingen en ik nog meer moois mocht leren. Zelfs iemand behandelen die niet bij je is en zelf de energie voelen maar later hoor je ook dat het bij de ander werkt en hij/zij zich beter voelt.

Gelukkig heb ik familieleden en vrienden die graag een behandeling wilden hebben en ik veel heb kunnen oefenen. Ook zij hebben de kracht van de helende energie mogen ervaren. Door veel te oefenen werd ik steeds enthousiaster omdat ik zag wat energetische therapie kan doen om mensen te helpen. Ik wilde meer technieken leren en ben nog een aantal cursussen/opleidingen gaan volgen. Na al deze cursussen en opleidingen heb ik mijn eigen stijl van Energetisch behandelen gevonden hierbij vertrouw ik op mijn gevoel en weet wat ik moet doen en hoe ik moet behandelen.

En dan is er natuurlijk de natuur en de helende kracht die de natuur kan brengen. Dit heb ik zelf ervaren en ik hoor het van de gasten die hier komen overnachten. De rust, de kalmte, de dieren (vogels, eekhoorns) wat een ontspanning geeft dat. Je begrijpt het al wat is er krachtiger dan de natuur om weer bij jezelf terug te komen!

Steeds meer wordt mij duidelijk waarom ik hier in het bos ben komen wonen. Ik heb verteld dat het allemaal begon met een vogel. Ook heb ik de opleiding dierentolk gedaan en kan ik gesprekken met dieren voeren. Nog niet met de dieren hier in mijn tuin maar wel met dieren van mensen, dieren die nog bij ons zijn maar ook met dieren die hier niet meer zijn. Een grote wens is hierdoor in vervulling gegaan en mag ik ook dieren helpen door met ze te communiceren en dit door te geven aan de persoon bij wie ze wonen zodat er zaken duidelijk worden. Je kunt de pijn van een dier voelen, het verdriet, angst etc. waardoor het steeds wegkruipt, blaft of stilletjes ligt, niet wil eten en noem maar op. Daar kun je iets aan doen zodat het dier zich beter voelt of de eigenaar vertellen wat hij/zij kan doen om het dier te helpen. Ook een energetische behandeling werkt zeer goed bij een dier.

 

Ik heb veel opleidingen en cursussen gedaan om mijn energie krachtiger te maken en meer te leren. Diverse manieren van helen met energie ben ik samen gaan voegen tot mijn manier van Helen met Liefdesenergie.  Ook het communiceren met dieren (en energetisch behandelen) en een sessie Zielinzicht zijn manieren om te Helen met Liefdesenergie.